Ads 468x60px

Pages

Töltött golyók

1002.
Kiss Györgyné receptje
HOZZÁVALÓK:
15 dkg cukor,
10 dkg zsír,
1 tojás,
1 dl tej,
1 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
40 dkg liszt,
1/2 citrom héja,
a krémhez:
10 dkg cukor,
2 tojás,
1 evőkanál liszt,
1/2 dl feketekávé,
1 evőkanál kakaó,
10 dkg vaj,
1/2 dl rum.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habverővel 1/4 órán keresztül a cukrot, a zsírral, a tojássárgájával, a tejjel a vaníliáscukorral, és a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, és a citromhéjat. Formáljunk belőle diónyi golyókat, és ezeket süssük világosra. A kihűlt golyókat vágjuk félbe, és a belsejüket kaparjuk ki. A kikapart részt morzsoljuk össze, és öntsük le rummal. A krémhez a vaj kivételével a többi hozzávalót gőz fölött, állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre. A kihűlt krémet az előre habosra kevert vajjal, és a rumban áztatott morzsalékkal keverjük össze alaposan. Az így elkészített krémmel töltsük meg a golyók kivájt üregeit, és ragasszuk össze kettesével a feleket. Verjük fel félig a tojásfehérjét, és kenjük be vele az összeragasztott golyókat. Hempergessük meg cukorban, és tegyük mignonpapírba.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése