1019.
HOZZÁVALÓK:1 l tej,
30 dkg cukor,
1/2 rúd vanília,
6 tojás,
11 dkg liszt,
5 dkg kakaó,
a tetejére:
3 dl édes tejszín.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük fel melegedni a tej és a cukor 2/3 részét a vaníliarúddal. Keverjük el a tojássárgákat a liszttel és a kakaóporral, majd keverjük simára a maradék 1/3 hideg tejjel. Mérjünk hozzá egy kis meleg tejet, és állandó kevergetés közben öntsük a már forrásban lévő cukros-vaníliás tejhez, és főzzük krémmé. Verjük habbá a tojásfehérjéket a megmaradt cukorral, és keverjük hozzá az elkészült krémhez. Miután langyosra hűlt, adagoljuk poharakba, majd a teljes kihűlést követően díszítsük tejszínhabbal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése