1218.

HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
14 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
2 kanál cukor,
csipetnyi só,
2 kanál tejföl,
baracklekvár,
cukrozott fehér mandula,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy deszkán vagdaljuk bele a lisztbe a kemény vajat. Vegyítsük őket össze, majd készítsünk egy mélyedést a közepébe, és tegyük bele az élesztőből készített kovászt, a tojássárgákat, a cukrot, a sót, és a tejfölt. Gyúrjuk össze és dolgozzuk ki alaposan, majd hagyjuk 1/2 óráig kelni. Osszuk két részre a tésztát, az egyiket nyújtsuk gömbölyűre és tegyük tortaformába baracklekvárral bekenve, a másik részből rakjunk rá rácsokat. Kenjük meg tojásfehérjével, hintsük meg finomra vagdalt cukrozott mandulával, és hagyjuk jól megkelni. Erős tűznél, de nem hirtelen, süssük szép pirosra. Vaníliáscukorral meghintve, melegen tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése