1218.
HOZZÁVALÓK:
28 dkg liszt,
14 dkg vaj,
2 dkg élesztő,
4 tojássárgája,
2 kanál cukor,
csipetnyi só,
2 kanál tejföl,
baracklekvár,
cukrozott feh ér
mandula,
vaníliáscukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy deszkán vagdaljuk bele a
lisztbe a kemény vajat. Vegyítsük őket össze, majd készítsünk egy mélyedést a
közepébe, és tegyük bele az élesztőből készített kovászt, a tojássárgákat, a
cukrot, a sót, és a tejfölt. Gyúrjuk össze és dolgozzuk ki alaposan, majd h agyjuk
1/2 óráig kelni. Osszuk két részre a tésztát, az egyiket nyújtsuk gömbölyűre és
tegyük tortaformába baracklekvárral bekenve, a másik részből rakjunk rá
rácsokat. Kenjük meg tojásfeh érjével, h intsük
meg finomra vagdalt cukrozott mandulával, és h agyjuk
jól megkelni. Erős tűznél, de nem h irtelen,
süssük szép pirosra. Vaníliáscukorral megh intve,
melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése