1206.

HOZZÁVALÓK:
1/2 l liszt,
3 tojássárgája,
1 egész tojás,
csipetnyi só,
1/2 kávéskanál cukor,
pár csepp rum,
lekvár,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk a lisztből, a tojássárgájákból, az egész tojásból, a sóból, a cukorból és a rumból rétestészta keménységű tésztát. Pihentessük 1/2 órát, majd nyújtsuk ki késfoknyi vastagságúra. Egy nagy fánkszaggatóval szurkáljuk ki, a széleit 3-4 helyen vagdaljuk be 2 centire. 3 darabot ragasszunk össze középen picit megvizezve, és forró zsírban gyorsan süssük ki. Tegyünk a közepébe ízlés szerint választott lekvárt, és melegében vaníliáscukorral meghintve tálaljuk.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése