1221.

HOZZÁVALÓK:
56 dkg liszt,
28 dkg zsír,
28 dkg cukor,
reszelt citromhéj,
1 evőkanál fahéj,
kevés szegfűszeg,
2 tojássárgája,
lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a zsírt a liszttel, adjuk hozzá a cukrot, az ízlés szerinti mennyiségű reszelt citromhéjat, a fahéjat, pici szegfűszeget, és az egészet gyúrjuk össze a tojássárgákkal. A tésztát vegyük ketté, és az egyik felét tegyük lemezre, kenjük be ízlés szerint választott lekvárral. A másik feléből sodorjunk rudacskákat, és rakjunk belőlük rácsokat. Tojással megkenve süssük sárgára, majd miután elkészült vagdaljuk hosszúkás darabokra. Sokáig elálló sütemény.
Add a Startlaphoz
Címkék: | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése