1215.
HOZZÁVALÓK:
1/2 kg cukor,
ízesítésh ez:
vanília, csokoládé, rum, citrom,
narancs, stb.
ELKÉSZÍTÉS:
Mártsuk vízbe a cukrot, és főzzük
lassan, amíg sűrűsödni kezd. Adjunk h ozzá ízlés
szerint választott ízesítést: vanília, rum, csokoládé, citrom, narancs, leh et
gyakorlatilag bármi, amit szeretünk és a cukros vízben el tudjuk kavarni.
Citrom és narancs esetén ledörzsölh etjük a
gyümölcsön a cukrot, de ízesíth etjük egyszerűen
citrom-, vagy narancslével is. Ha kicsit fel szeretnénk dobni ételfestékkel is
színezh etjük. Márványlapon próbáljuk meg, h ogy
eléggé megfőtt-e? Cseppentsünk néh ány cseppet,
és h a fakanállal dörzsölve csiszog és keményszik,
akkor jó. Ezután öntsük át porcelántálba, és fakanállal dörzsöljük gyorsan, miközben
h űl, és akkor simítsuk el. Félig h űlten
daraboljuk kockákra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése