1213.
HOZZÁVALÓK:
1 kg gesztenye,
porcukor,
vaníliáscukor,
1 l tejszín,
csokoládémáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Tisztítsuk meg a gesztenyét a külső
h éjától, főzzük meg vízben annyira, h ogy
a belső h éja könnyen lejöjjön. Ezután törjük
át szitán, és még melegen gyúrjuk össze erősen ízlés szerinti mennyiségű
porcukorral és vaníliával. Ha a gesztenye kissé még száraz, gyúrjuk össze néh ány
kanál tejszínnel, h ogy jól összeálljon. Formázzuk
egy nagy, lapos tálra bástya alakúra úgy, h ogy
körülbelül tenyérnyi magasságú legyen. A közepe maradjon üres. Vonjuk be
csokoládémázzal, és 3/4 l tejszínből verjünk kemény h abot,
amit vaníliáscukorral ízesítve tegyünk a bástya közepébe, miután kih űlt
a gesztenye. Formáljunk 10-12 kis gombócot a gesztenyéből, és díszítsük ezzel a
tetejét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése