1213.

HOZZÁVALÓK:
1 kg gesztenye,
porcukor,
vaníliáscukor,
1 l tejszín,
csokoládémáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Tisztítsuk meg a gesztenyét a külső héjától, főzzük meg vízben annyira, hogy a belső héja könnyen lejöjjön. Ezután törjük át szitán, és még melegen gyúrjuk össze erősen ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és vaníliával. Ha a gesztenye kissé még száraz, gyúrjuk össze néhány kanál tejszínnel, hogy jól összeálljon. Formázzuk egy nagy, lapos tálra bástya alakúra úgy, hogy körülbelül tenyérnyi magasságú legyen. A közepe maradjon üres. Vonjuk be csokoládémázzal, és 3/4 l tejszínből verjünk kemény habot, amit vaníliáscukorral ízesítve tegyünk a bástya közepébe, miután kihűlt a gesztenye. Formáljunk 10-12 kis gombócot a gesztenyéből, és díszítsük ezzel a tetejét.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése