1233.

HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
12 dkg vaj,
7 dkg cukor,
7 dkg héjas darált mandula,
vanília,
1 tojássárgája,
baracklekvár,
a töltelékhez:
5 tojásfehérje,
21 dkg cukor,
1,5 szelet csokoládé,
12 dkg héjazott mandula.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a vajjal, a cukorral, a darált mandulával, ízlés szerinti mennyiségben ízesítsük a tojássárgájával elkevert vaníliával. Nyújtsuk ki 1/2 ujjnyira, és egy vajjal kikent lemezen süssük világos sárgára. Kenjük meg baracklekvárral, és tegyük rá a következő tölteléket. Keverjük könnyedén a cukrot, a lereszelt csokoládét, és a héjazott mandulának a 2/3 részét darálva a tojásfehérjék habjába. A mandula maradék 1/3 részét hosszúra vágva hintsük a tetejére. Lassú tűzön 1/2 óráig süssük, és ha félig kihűlt, daraboljuk hosszúkás szeletekre.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése