1226.

HOZZÁVALÓK:
3/4 l rizskása,
1,4 kg cukor,
tört mandula,
pár csepp rózsaolaj,
csokoládé, vagy vanília.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a durva rizskását 3 és 1/4 l vízben sűrű péppé, melegen törjük át szitán, mert ha hagyjuk kihűlni, akkor ez már lehetetlen. Ezalatt főzzük sűrűre a cukrot kevés vízzel annyira, hogy egy csöpp egy görbített tűn átfúvódjon. A még meleg pépet kanalanként adjuk a cukorhoz, és a tűzön kavargassuk folyamatosan, míg olyan sűrű nem lesz, hogy az edény alja látszik. Vegyük le a tűzről és adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű apróra tört mandulát. Az egyik felébe tegyünk néhány csepp rózsaolajat, a másikat ízesíthetjük csokoládéval, vagy vaníliával. Cukorral behintett deszkán hengerítsük gömbölyűre. Hagyjuk pár napig szikkadni, és tálalás előtt szeleteljük fel.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése