1226.
HOZZÁVALÓK:
3/4 l rizskása,
1,4 kg cukor,
tört mandula,
pár csepp rózsaolaj,
csokoládé, vagy vanília.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a durva rizskását 3 és
1/4 l vízben sűrű péppé, melegen törjük át szitán, mert h a
h agyjuk kih űlni,
akkor ez már leh etetlen. Ezalatt főzzük sűrűre
a cukrot kevés vízzel annyira, h ogy egy csöpp
egy görbített tűn átfúvódjon. A még meleg pépet kanalanként adjuk a cukorh oz,
és a tűzön kavargassuk folyamatosan, míg olyan sűrű nem lesz, h ogy
az edény alja látszik. Vegyük le a tűzről és adjunk h ozzá
ízlés szerinti mennyiségű apróra tört mandulát. Az egyik felébe tegyünk néh ány
csepp rózsaolajat, a másikat ízesíth etjük
csokoládéval, vagy vaníliával. Cukorral beh intett
deszkán h engerítsük gömbölyűre. Hagyjuk pár
napig szikkadni, és tálalás előtt szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése