1229.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
21 dkg vaj,
21 dkg darált mandula,
21 dkg cukor,
fahéj,
szegfűszeg,
reszelt citromhéj,
2 tojássárgája,
I. töltelékhez:
14 dkg cukor,
14 dkg darált mogyoró,
1 szelet csokoládé,
II. töltelékhez:
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
málna,
III. töltelékhez:
14 dkg cukor,
14 dkg darált dió,
reszelt citromhéj,
kevés tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a vajjal, a héjastól ledarált mandulával, a cukorral, az ízlés szerinti mennyiségben hozzáadott fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal, és a tojássárgákkal. Süssük meg kikent lemezen, és vágjuk 4 egyenlő részre. Készítsük el a következő töltelékeket. I. töltelék: főzzük fel a cukrot 1/2 pohár vízzel, majd adjuk hozzá a darált mogyorót, és a szelet csokoládét. Főzzük sűrűre. II. töltelék: Keverjük habosra a vajat a cukorral, és annyi szitán áttört málnával, hogy szép színt, ízt kapjon. III. töltelék: Keverjük el a cukrot a dióval, és a reszelt citromhéjjal kevés tejben. A torta összeállítása során középre tegyük a málna tölteléket. A tetejét, és az oldalát citrom-, vagy málnajéggel vonjuk be.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése