1229.
HOZZÁVALÓK:
21 dkg liszt,
21 dkg vaj,
21 dkg darált mandula,
21 dkg cukor,
fah éj,
szegfűszeg,
reszelt citromh éj,
2 tojássárgája,
I. töltelékh ez:
14 dkg cukor,
14 dkg darált mogyoró,
1 szelet csokoládé,
II. töltelékh ez:
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
málna,
III. töltelékh ez:
14 dkg cukor,
14 dkg darált dió,
reszelt citromh éj,
kevés tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a vajjal,
a h éjastól ledarált mandulával, a cukorral, az
ízlés szerinti mennyiségben h ozzáadott fah éjjal,
szegfűszeggel, reszelt citromh éjjal, és a
tojássárgákkal. Süssük meg kikent lemezen, és vágjuk 4 egyenlő részre.
Készítsük el a következő töltelékeket. I. töltelék: főzzük fel a cukrot 1/2 poh ár
vízzel, majd adjuk h ozzá a darált mogyorót, és
a szelet csokoládét. Főzzük sűrűre. II. töltelék: Keverjük h abosra
a vajat a cukorral, és annyi szitán áttört málnával, h ogy
szép színt, ízt kapjon. III. töltelék: Keverjük el a cukrot a dióval, és a
reszelt citromh éjjal kevés tejben. A torta
összeállítása során középre tegyük a málna tölteléket. A tetejét, és az oldalát
citrom-, vagy málnajéggel vonjuk be.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése