1224.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg vaj,
13,5 dkg cukor,
1/2 citrom,
10 dkg citronád,
18,5 dkg darált mandula,
12,5 dkg darált mogyoró,
6 dkg liszt,
sárgabarack befőtt,
2 tojásfeh érje.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a vajat 7,5 dkg
cukorral, a citrom levével és lereszelt h éjával,
a finomra vágott citronáddal, 12,5 dkg darált mandulával, a darált mogyoróval,
és a liszttel. Ujjnyi vastagon tegyük tortaformába, és félig süssük meg. Ekkor
tegyünk rá bőven sárgabarack befőttet, a tojásfeh érjék
h abját, a maradék cukorral, és darált mandulával
vegyítve. Ezekkel együtt mérsékelt tűzön süssük készre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése