1230.
HOZZÁVALÓK:
10 tojás,
14 dkg cukor,
21 dkg liszt,
lekvár, vagy csokoládékrém,
40 dkg darált mandula,
3 tojásfeh érje,
80 dkg cukor,
reszelt csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük h abosra
a tojássárgákat a cukorral, majd keverjünk h ozzá
1 evőkanál vizet, lassan 11 dkg lisztet, a tojások keményre vert h abját,
és végül a maradék lisztet. Kikent, kilisztezett apró formákban először
nyitott, majd zárt sütőben lassan süssük meg. Miután kih űlt,
kettesével lekvárral, vagy csokoládékrémmel ragasszuk össze, és forgassuk meg a
következő tésztában: dolgozzuk össze alaposan a darált mandulát a tojásfeh érjékkel
és 40 dkg cukorral. Ha jól kidolgoztuk, folytassuk a maradék cukorral, amit
szintén dolgozzunk ki alaposan. Ha ez megtörtént nyújtsuk vékonyra. Miután
beleforgattuk a fánkokat, kenjük meg tojásfeh érjével,
és forgassuk meg reszelt csokoládéban.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése