1230.

HOZZÁVALÓK:
10 tojás,
14 dkg cukor,
21 dkg liszt,
lekvár, vagy csokoládékrém,
40 dkg darált mandula,
3 tojásfehérje,
80 dkg cukor,
reszelt csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a cukorral, majd keverjünk hozzá 1 evőkanál vizet, lassan 11 dkg lisztet, a tojások keményre vert habját, és végül a maradék lisztet. Kikent, kilisztezett apró formákban először nyitott, majd zárt sütőben lassan süssük meg. Miután kihűlt, kettesével lekvárral, vagy csokoládékrémmel ragasszuk össze, és forgassuk meg a következő tésztában: dolgozzuk össze alaposan a darált mandulát a tojásfehérjékkel és 40 dkg cukorral. Ha jól kidolgoztuk, folytassuk a maradék cukorral, amit szintén dolgozzunk ki alaposan. Ha ez megtörtént nyújtsuk vékonyra. Miután beleforgattuk a fánkokat, kenjük meg tojásfehérjével, és forgassuk meg reszelt csokoládéban.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése