1267.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg darált mandula,
20 dkg vaj,
18 dkg porcukor,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom lereszelt héja,
késhegynyi őrölt fahéj,
2 tojás,
lekvár,
vaníliáscukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből, a finomra darált mandulából, a vajból, a porcukorból, a sütőporból, a citrom lereszelt héjából, a fahéjból, és a tojásokból. Osszuk két részre, és az egyik felét nyújtsuk ki tepsi méretűre, tegyük a tepsibe és kenjük be ízlés szerint választott lekvárral. A tészta másik feléből sodorjunk rudakat, és keresztben rakjuk rá a lekváros alapra. Kenjük be tojással, szórjuk be darabos mandulával, és süssük ki. Miután kisült, vágjuk kisebb kockákra, és hintsük be vaníliáscukorral.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése