1671.
HOZZÁVALÓK:
3 csésze liszt,
1,5 teáskanál sütőpor,
1,5 teáskanál szódabikarbóna,
2 teáskanál fahéj,
1 teáskanál őrölt szerecsendió,
1 teáskanál őrölt szegfűszeg,
1 teáskanál őrölt szegfűbors,
25 dkg lágy vaj,
1 csésze cukor,
4 nagy tojás,
50 dkg főtt, tört sütőtök,
1 teáskanál friss, őrölt gyömbér,
1 teáskanál vaníliaaroma,
1/2 csésze mazsola,
a tálaláshoz: porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű
tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Vegyítsük el a lisztet, a
sütőport, a szódabikarbónát, a fűszerek közül a fahéjat, a szerecsendiót, a
szegfűszeget és a szegfűborsot. Majd egy külön tálban keverjük habosra a vajat
a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és velük együtt jól verjük fel.
Borítsuk bele, a pépesített sütőtököt, és gyömbért és a vaníliaaromát, majd
alaposan dolgozzuk össze. Szórjuk bele a lisztet és a mazsolát, és fakanállal
forgassuk át, hogy minden elkeveredjen. Öntsük a tésztát az előkészített
formába, és süssük 55 percig, míg teljesen át nem sül. Mikor a sütemény
megsült, vegyük ki a sütőből, és teljesen hűtsük ki. A tetejét szórjuk meg
porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése