1672.
HOZZÁVALÓK:
1 csésze forralt tej,
10 dkg margarin,
1/2 csésze cukor,
1 teáskanál só,
1 dkg élesztő,
2 felvert tojás,
4 csésze liszt (ha ragad a kézre, több is lehet).

ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze a margarint, a cukrot, és a sót a tejjel, majd hagyd langyosra kihűlni. Ezután add hozzá a morzsolt élesztőt, a tojást és a lisztet. Keverd jól össze, addig gyúrd, míg már nem ragad a kézre. (Ha ragad, apránként adj hozzá kis lisztet, de ne sokat, mert akkor kemény lesz a tészta!) Takard le, hagyd egy éjszakán át pihenni. (Hűtőbe nem szabad tenni!) Reggel nyújtsd ki, 1 – 1,5 cm-es lapnak, és oszd 24 egyenlő darabra, (több liszt esetén több db is lehet). Kis gömböket formálva belőle, tedd zsírozott/margarinozott sütőlemezre. Hagyd ekkor is kelni egy kicsit.  350 fokon süthető, kb. 15 percig. A teteje "sápadt" marad, de ilyennek is kell lennie!
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése