Ads 468x60px

Pages

Ostoros rétes

1666.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
3 tojássárgája,
4 dl tej,
csipetnyi só,
6 dkg cukor,
2 evőkanál étolaj,
5 dkg élesztő,
60 dkg liszt,
a krémhez:
25 dkg margarin,
2 csomag vaníliáscukor,
20 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaó.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi „tésztábavalóval”, ha túl lágy lenne, akkor adjunk még hozzá lisztet. Osszuk a tésztát 6 kis cipóra, és legalább fél órát kelesszük. Közben a keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóval. A cipókat egyenként nyújtsuk ki, kenjük meg vékonyan mindegyiket a krémmel és tekerjük fel a tésztát. Hármat-hármat fonjunk össze (mint ha fonott kalácsot készítenénk), és a tepsiben még kelesszük minimum 30 percet. Sütés előtt kenjük meg tojássárgájával, és közepes tűzön süssük meg. Miután megsült, pihentessük a sütőben egy kicsit, mert összeeshet.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése