1661.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg darált mák,
15 dkg kristálycukor,
10 dkg liszt,
10 tojásfehérje,
6 tojássárgája,
barackíz,
a linzertésztához:
20 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A linzertészta hozzávalóit gyors
mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát hűtőben 20 percig pihentetjük, majd a
tortaforma nagyságának megtelelő kerek lapra kinyújtjuk, és a formába helyezzük.
A tojássárgákat 5 dkg cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket a maradék
kristálycukorral kemény habbá verjük, és lazán a tojássárgájához keverjük. A
darált mákot a liszttel összevegyítve fakanál segítségével a masszához
keverjük. Az így kapott masszát kettéosztjuk. Az egyik felét a linzertésztára
öntjük, a másik felét margarinnal kikent, lisztezett tortaformába tesszük.
Közepesen meleg sütőben mindkét lapot kisütjük. A tortalapokat barackízzel
megkenjük, de ügyeljünk a töltésnél, hogy a linzerlapon sült rész legyen a
torta alsó fele.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése