1661.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg darált mák,
15 dkg kristálycukor,
10 dkg liszt,
10 tojásfehérje,
6 tojássárgája,
barackíz,
a linzertésztához:
20 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A linzertészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és a tésztát hűtőben 20 percig pihentetjük, majd a tortaforma nagyságának megtelelő kerek lapra kinyújtjuk, és a formába helyezzük. A tojássárgákat 5 dkg cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéket a maradék kristálycukorral kemény habbá verjük, és lazán a tojássárgájához keverjük. A darált mákot a liszttel összevegyítve fakanál segítségével a masszához keverjük. Az így kapott masszát kettéosztjuk. Az egyik felét a linzertésztára öntjük, a másik felét margarinnal kikent, lisztezett tortaformába tesszük. Közepesen meleg sütőben mindkét lapot kisütjük. A tortalapokat barackízzel megkenjük, de ügyeljünk a töltésnél, hogy a linzerlapon sült rész legyen a torta alsó fele.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése