Ads 468x60px

Pages

Elefántszem

1659.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
12 dkg porcukor,
2 evőkanál kakaó,
1 teáskanál szódabikarbóna,
2 evőkanál liszt,
10 dkg darált dió,
a krémhez:
2 evőkanál liszt,
1 tojás,
2 dl tej,
20 dkg margarin,
12 dkg porcukor,
1 evőkanál kakaó,
a díszítéshez: 2-3 banán.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a porcukorral. Adjuk hozzá a tojássárgákat, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet. Keverjük össze alaposan, és kikent, lisztezett tepsiben süssük meg. (Minél nagyobb tepsit használjunk, hogy fel tudjuk majd tekerni a tésztát.) Amikor megsült, borítsuk darált dióval meghintett ruhára, és tekerjük fel, úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tojással keverjük ki, és a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral keverjük habosra, és adjuk a kihűlt krémhez. Osszuk ketté, és az egyik felébe keverjük bele a kakaót. A kihűlt tésztát tekerjük ki, és kenjük meg a fehér krémmel, majd arra kenjük rá a barna krémet. Az egyik szélére rakjunk banánkarikákat, és tekerjük fel a tésztát. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése