1662.
HOZZÁVALÓK:
4 dl tej,
1 nagy birsalma,
15-18 dkg cukor,
3 szem szegfűszeg,
1 teáskanál étkezési
búzakeményítő,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a birsalmát, csumázzuk
ki, hámozzuk meg, majd vékony szeletekre vágva tegyük annyi vízbe, amennyi
éppen ellepi, de legalább 2 dl legyen. Szórjuk bele a cukrot és a fűszereket,
és főzzük puhára. Ezután turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejbe
a búzakeményítőt, és kis lángon, folyamatos keverés közben kissé sűrítsük be,
majd adjuk hozzá a birsalmapéphez. Miután kihűlt, hűtőszekrényben alaposan hűtsük
le, turmixgépben keverjük habosra. Ezután a fagylaltgép tartályába öntve fagyasszuk
meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése