1662.
HOZZÁVALÓK:
4 dl tej,
1 nagy birsalma,
15-18 dkg cukor,
3 szem szegfűszeg,
1 teáskanál étkezési búzakeményítő,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Mossuk meg a birsalmát, csumázzuk ki, hámozzuk meg, majd vékony szeletekre vágva tegyük annyi vízbe, amennyi éppen ellepi, de legalább 2 dl legyen. Szórjuk bele a cukrot és a fűszereket, és főzzük puhára. Ezután turmixoljuk, és hagyjuk kihűlni. Keverjük bele a tejbe a búzakeményítőt, és kis lángon, folyamatos keverés közben kissé sűrítsük be, majd adjuk hozzá a birsalmapéphez. Miután kihűlt, hűtőszekrényben alaposan hűtsük le, turmixgépben keverjük habosra. Ezután a fagylaltgép tartályába öntve fagyasszuk meg.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése