1665.
HOZZÁVALÓK:
1/8 l Arany Ászok,
1/8 l tejszínhab,
1 kg édes alma,
25 dkg liszt,
10 dkg cukor,
7,5 dkg vaj,
5 dkg mazsola,
2 dkg növényi olaj,
1 tojás,
1 evőkanál víz,
1 evőkanál porcukor,
csipetnyi só,
1 evőkanál fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyük dagasztótálba a lisztet, a
vajat, az olaj egy részét és a tojást egy csipetnyi sóval, adjunk hozzá egy
kevés sört és vizet, és erőteljesen gyúrjuk össze a tésztát. Időközben tegyünk
bele annyi sört és vizet, hogy a tészta rugalmas, finom és sima legyen. Formáljunk
köralakot a kész tésztából, és egy meleg, lefedett edényben legalább 0,5 óráig hagyjuk
pihenni. Ez alatt mossuk és hámozzuk meg az almákat, és vágjuk apró szeletekre.
Aztán leheletvékonyra sodorjuk ki a tésztát. Vágjuk le a közben megmaradó
vastagabb széleket. Szórjuk a tésztára az alma szeletkéket, és hintsük rá a
mazsolát, a cukrot és a fahéjat. Verjük fel a tejszínhabot, és egyenletesen kenjük
szét az egészen. Csavarjuk össze a befedett tésztát, és kizsírozott tepsiben
200 fokon süssük aranysárgára. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése