1667.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
1 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál almaecet vagy citromlé,
csipetnyi tengeri só,
1-1.5 dl langyos víz.

ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a lisztet a gyúródeszkára, vájjunk a közepén kis mélyedést, és dolgozzuk bele kézzel a hozzávalókat úgy, hogy lágy, könnyen simára dagasztható tésztát kapjunk. A tészta ragadósságát nem szabad egyre több liszt hozzáadásával csökkenteni, minél tovább dagasztjuk a tésztát, annál kevésbé tapad. A gyúródeszkát késsel mindig tisztítsuk le. A kész tésztából formáljunk két golyót, ezeket tegyük a deszka vékonyan belisztezett részére, és tetejét olajjal kenjük be. Egy előmelegített lábassal fedjük le őket, és legkevesebb 1/2 órán át vagy hosszabb ideig pihentessük. A pihentetés után a tésztát nyújtsuk vékonyra, majd tekerjük sodrófára és tegyük egy vékonyan belisztezett, sima rétes-kendőre. Itt ismételten minden oldalról nyújtsuk ki, majd olajjal vékonyan kenjük be. Ezután amennyire csak lehet, a tésztát óvatosan húzogassuk ki. Végül a tetszés szerinti töltelék receptet felhasználva készítjük elő sütésre a rétestésztát.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése