Ads 468x60px

Pages

Édes pogácsa

1674.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1/2 csomag sütőpor,
késhegynyi só,
cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el a lisztet a vajjal, a tojássárgákkal, a sütőporral, és a kis késhegynyi sóval, 5-6 alkalommal vékonyra nyújtsuk ki, és minden alkalommal egész gyenge lisztezéssel hajtogassuk többszörösen. Végül félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, és közepes pogácsavágóval szúrjuk ki. Zsírozott tepsibe téve tojássárgájával erősen kenjük meg, kevés nagy szemű kristálycukorral szórjuk meg, és a közepükbe kis gyümölcsvillával szúrjunk bele. Forró sütőben süssük szép pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése