1668.
HOZZÁVALÓK:
1 szögletes piskóta tortalap,
25 dkg gesztenyemassza,
15 dkg margarin,
2 evőkanál rum,
4-5 evőkanál meggydzsem,
5 dkg étcsokoládé,
2 dkg vaj,
csokoládés tortadara.

ELKÉSZÍTÉS:
A kész piskótalapot két lapba vágom. Az egyik lapot megkenem az egy-két evőkanál vízzel kenhetőre kevert meggydzsemmel, majd a második lapot ráfektetve, azt ugyancsak megkenem a dzsemmel. Hűtőben jól kihűtöm. Közben a gesztenyemasszát habosra keverem a margarinnal és a rummal. Ezt a krémet rákenem a torta tetejére és az oldalára. A csokoládét fél dl vízzel gőzön felolvasztom, majd a vajat beledobva, állandó keverés közben langyosra hűtöm. A folyékony csokoládét csíkokban rácsorgatom a krém tetejére. (Nem kell egybefüggő rétegben lennie.) Rászórom a tortadarát, és hűtőszekrényben jól lehűtöm. Kockákra vágva kínálom.
Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése