1673.
HOZZÁVALÓK:
75 dkg natúr krémsajt,
50 dkg Ricotta túró,
1,5 csésze cukor,
4 egész tojás,
kevés liszt,
ízlés szerint szárított gyümölcs vagy mazsola,
1 csésze apróra vágott vagy darált mogyoró,
1 csésze tört vagy darált keksz,
1/2 csésze barnacukor,
csipetnyi szerecsendió;

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a darált mogyorót, a kekszet, a barnacukrot és a szerecsendiót. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, majd szórjuk a keveréket az aljára és az oldalára. Ez lesz majd a túrótorta kérge. Ha akarunk, a tetejére is hagyhatunk belőle. Keverjük lágyra a krémsajtot, a cukrot és a Ricotta túrót. Mikor már elég krémes, adjuk hozzá a tojásokat, és habverővel verjük fel alaposan. Ízesíthetjük a keveréket szárított gyümölccsel vagy mazsolával, de szórhatjuk ezeket a sütemény tetejére is. Öntsük a tölteléket a formába, és lassú tűzön süssük kb. 40 percig!
Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése