1869.
HOZZÁVALÓK:
25 darab babapiskóta,
1/2 l tej,
5 dkg cukor,
1/2 dl rum,
10 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs,
3 dl tejszín,
a krémhez:
1/2 l tej,
2 tojássárgája,
1 evőkanál liszt,
2 dkg kakaópor,
1/4 rúd vanília,
10 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet a cukorral, majd adjuk hozzá a rumot és egyenként mártogassuk bele a piskótákat. Rakjunk egy sor piskótát egy lapos tálra. A krém elkészítéséhez a tojássárgáját keverjük el a cukorral, a liszttel, és a tejjel, tegyük bele a vaníliát, és kis lángon vagy gőz fölött, állandóan keverve, főzzük sűrű krémmé. Vegyük ketté a krémet és az egyik felébe tegyük a kakaót. Kenjük rá a krém egyik felét a kirakott piskótára, és erre rakjunk még egy sor piskótát. Most kenjük rá a kakaós krémet, és a tetejét rakjuk ki a maradék piskótával. Mindkét krémrétegre hintsünk mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt. Az így nyert tortaformát díszítsük cukrozott, kemény tejszínhabbal.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése