1862.
HOZZÁVALÓK:
16 dkg vaj,
24 dkg liszt,
6 dkg darált dió,
6 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1/2 kiskanál őrölt fahéj,
1 tojás,
15 dkg lekvár.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a vajat a liszttel, a dióval, a porcukorral, a sóval, és a fahéjjal. Gyúrjuk össze a tojással, ha szükséges adjunk hozzá vizet, hogy omlós tésztát kapjunk. Alufóliába csomagolva tegyük 2 órára a hűtőbe. A hűtést követően osszuk a tésztát 2 részre, és nyújtsuk ki az egyik felét lisztezett deszkán 4 mm vastagságban A4-es méretűre. Vágjuk hosszába ketté, és mindkét csík közepét kenjük meg 2 cm vastagon egy ízlés szerint választott lekvárral. Mindkettő tekerjük fel, és vágjuk 3 cm széles darabokra. Ugyanezt ismételjük meg a tészta másik felével is, amit kedvünk szerint megkenhetünk akár egy másik féle lekvárral is. A töltött kekszeket rakjuk sorba egy sütőpapírral bélelt tepsire és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük készre. Hagyjuk kihűlni a kekszeket a tepsiben.

Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése