1860.
HOZZÁVALÓK:
5 evőkanál liszt,
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
1 kiskanál sütőpor,
1 evőkanál kakaópor,
1 narancs,
a krémhez:
1 dl tej,
1 evőkanál étkezési keményítő,
2 evőkanál barnacukor,
10 dkg mascarpone.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a sütőporral, majd vegyük ketté és az egyik felébe tegyük bele a kakaót. Keverjük habosra a tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, és a cukorral. Vegyük ezt is ketté, az egyik felét keverjük ki a kakaó nélküli sütőporos liszttel és a tojásfehérjék keményre vert habjának a felével. A másik felét pedig a kakaós liszttel és a tojáshab másik felével. Reszeljük le a narancs héját és ezt is osszuk el a két keverék között. Dolgozzuk össze külön-külön a masszákat, és töltsük habzsákba őket. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd húzzunk bele csíkokat felváltva a fehér, illetve a kakaós masszából. Ezután 200 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. A papírt még melegen húzzuk le a piskótáról és tekerjük fel a papírba vissza. A krémhez karamellizáljuk a barnacukrot egy edényben, öntsük rá a tejet, és olvadásig keverjük, majd a keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik, akkor ki kell hűteni és hidegen keverjük hozzá a mascarponét. Kenjük meg a roládot és a tetejére is csorgassunk a maradékból. Lehűtve kínáljuk.

Add a Startlaphoz
Címkék: , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése