Ads 468x60px

Pages

Puncsos mignon

1863.
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
a tésztához:
4 tojás,
5 kanál cukor,
6 kanál liszt,
1 kiskanál sütőpor,
0.5 dl olaj;
a töltelékhez:
15 dkg vaj,
10 dkg piskóta vagy kekszmorzsa,
kb. 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint),
3 kanál baracklekvár,
2 kanál kakaó,
2-3 kanál feketekávé,
rumaroma,
pár kanál tej;
a bevonathoz:
20 dkg porcukor,
1 tojás fehérje,
fél citrom leve,
4-6 kanál szép sötét meggylé,
rumaroma.

Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékből félkemény habot verünk, kanalanként hozzászórjuk a cukrot, kemény, fényes habot verünk, vékony csíkban hozzácsorgatjuk az olajat. Egyenként hozzádolgozzuk a sárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkavart lisztet. Papírral bélelt, közepes nagyságú tepsiben kisütjük, kihűtjük. A tészta 1/3-át levágjuk. A kisebbik részt mixertálba tesszük, összemorzsoljuk, a nagyobbat kettévágjuk. A morzsolt piskótát a hozzávalókkal robotgéppel habosra verjük, annyi tejet adagolva hozzá kanalanként, hogy könnyű tölteléket nyerjünk. A kettévágott piskótát megtöltjük a krémmel, a felső lapot kissé rányomogatjuk. Hűtőben másnapig dermesztjük, ekkor éles késsel gyönyörű kockákat tudunk vágni belőle.
A bevonathoz valókból sima habot verünk (a porcukor teljesen olvadjon el benne). A kis mignonokat ezzel bevonjuk, tepsire rakjuk, majd 100 fokon, előmelegített sütőben 15 percig szárítjuk. Miután kihűlt, egy kevés félretett bevonattal a tetejüket becsíkozzuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése