1859.
HOZZÁVALÓK:
17 dkg méz,
1 tojás,
7 dkg apróra vágott citromhéj,
1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt fahéj,
30 dkg liszt,
2 kiskanál sütőpor,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg dió.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojást a cukorban
megforgatott citromhéjjal. Keverjük bele a lereszelt csokoládét, a
szegfűszeget, a fahéjat, a felmelegített mézet, az apróra vágott diót és
végezetül a sütőporral elkevert lisztet. Formáljunk belőle kis pogácsákat, és
tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süssük kb. 20
percig. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, és maradjon világos. Miután kissé
kihűlt, vonjuk be a tetejét az 1857. számú receptben leírtak szerint
elkészített mázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése