Ads 468x60px

Pages

Csokis-karamellás pogácsa

1859.
HOZZÁVALÓK:
17 dkg méz,
1 tojás,
7 dkg apróra vágott citromhéj,
1/2 kiskanál őrölt szegfűszeg,
1 kiskanál őrölt fahéj,
30 dkg liszt,
2 kiskanál sütőpor,
10 dkg étcsokoládé,
10 dkg dió.

ELKÉSZÍTÉS:
Verjük fel a tojást a cukorban megforgatott citromhéjjal. Keverjük bele a lereszelt csokoládét, a szegfűszeget, a fahéjat, a felmelegített mézet, az apróra vágott diót és végezetül a sütőporral elkevert lisztet. Formáljunk belőle kis pogácsákat, és tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, és maradjon világos. Miután kissé kihűlt, vonjuk be a tetejét az 1857. számú receptben leírtak szerint elkészített mázzal.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése