1867.
HOZZÁVALÓK:
2 dkg vaníliás krémpor,
2,5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 evőkanál mandulalikőr,
1 evőkanál kávélikőr,
1 szimpla kávé hidegen,
20 dkg tejszínhab,
1 db kis, kerek, vékony piskótalap.

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzünk a tejből, a cukorból és a vaníliás krémporból a szokásos módon pudingot, majd öntsük két keverőtálba. Miután kihűlt, az egyikbe keverjük a mandulalikőrt, a másikhoz rakjuk a szimpla kávét és a kávélikőrt. A tejszínhabból egy keveset tegyünk félre a desszert díszítésére. A megmaradt habot egyenlő arányban keverjük bele a mandulás és a kávés krémbe. Helyezzük a kerek tortaforma aljába a piskótalapot, a közepén kerek mélyedést hagyva kenjük rá a mandulás krémet. 12 órára tegyük hűtőbe. Ha megdermedt, a kávékrémet egyenletesen kenjük rá. Ismét hűtsük le. Szeletelés után a megmaradt tejszínhabbal díszítsük.

Add a Startlaphoz
0 Responses

Megjegyzés küldése