Ads 468x60px

Pages

Almás puding

2198.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
13 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1-2 evőkanál tejföl,
1 csomag sütőpor,
alma,
mazsola,
őrölt fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el alaposan egy deszkán a lisztet a vajjal, a porcukorral kevert vaníliáscukorral és a tejföllel. Végül gyúrjuk hozzá a kevés liszttel elkevert sütőport. Osszuk a tésztát két részre, az egyik felét helyezzük a tortasütő aljára. Készítsünk tölteléket a mazsolával és tört fahéjjal összekevert vékonyra vágott almából és kenjük a tésztára. A tészta másik felét a töltelékre helyezve közepes sütőben süssük. Melegen, a tortaformából kiborítva vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése