2198.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
13 dkg vaj,
7 dkg
porcukor,
1/2 csomag
vaníliáscukor,
1-2 evőkanál
tejföl,
1 csomag
sütőpor,
alma,
mazsola,
őrölt fahéj.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk el alaposan
egy deszkán a lisztet a vajjal, a porcukorral kevert vaníliáscukorral és a
tejföllel. Végül gyúrjuk hozzá a kevés liszttel elkevert sütőport. Osszuk a
tésztát két részre, az egyik felét helyezzük a tortasütő aljára. Készítsünk
tölteléket a mazsolával és tört fahéjjal összekevert vékonyra vágott almából és
kenjük a tésztára. A tészta másik felét a töltelékre helyezve közepes sütőben
süssük. Melegen, a tortaformából kiborítva vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése