Ads 468x60px

Pages

Zabkorpás epertorta

2193.

HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
10 evőkanál forróvíz,
10 csapott evőkanál cukor,
10 púpozott evőkanál rétesliszt,
5 evőkanál étolaj,
1/2 csomag sütőpor,
csipetnyi só.
a krémhez:
20 dkg margarin,
12,5 dkg zabkorpa,
4 dl víz,
5 púpozott evőkanál cukor,
2 csomag vaníliáscukor,
50 dkg friss eper,
1-2 evőkanál rum.

ELKÉSZÍTÉS:
A piskóta elkészítéséhez az egész tojásokhoz adjuk hozzá a 10 evőkanál forró vizet, a sót, és keverjük habosra. Adjuk hozzá a cukrot, és ezzel verjük tovább, amilyen keményre csak tudjuk. Ekkor fokozatosan hozzáadjuk a réteslisztet, majd az étolajat, de ekkor már csak kézzel keverjük. Langyosra melegített, 150-200 fokos sütőben, kerek tortaformában süssük ki (ha a teteje hamar elkezd barnulni, alufóliával lefedve sütjük tovább). A krém elkészítéséhez melegítsük a vizet csipetnyi sóval és a cukorral oldódásig, majd főzzük sűrűre a zabkorpával, a végén adjuk hozzá a vaníliáscukrot. Hűtsük langyosra, és keverjük össze a hűtőből már korábban kivett, megpuhult margarinnal, 2 evőkanál rummal ízesíthetjük. Az összeállítás során vágjuk három lapba a piskótát, rétegenként kenjük meg krémmel, és rakjuk ki a szeletekbe vágott eperrel. A tetejét is eperdarabokkal díszítsük. A tortát hűtsük le, és csak másnap fogyasszuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése