Ads 468x60px

Pages

Kukoricafánk

2205.

HOZZÁVALÓK:
5 dl tej,
2,5 dkg élesztő,
5 dkg cukor,
50 dkg liszt,
3 tojás,
12 dkg vaj,
25 dkg főtt szemelt kukorica,
15 dkg reszelt sajt,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kovászt 1 dl langyos tejben, az élesztőből kevés cukorral. Tegyük a megszitált lisztet tálba, adjuk hozzá a tojássárgáját, a cukrot, 6 dkg olvasztott vajat, csipetnyi sót, majd a tejet hozzáöntve, keverjük közepesen puha tésztává. Ezután keverjük hozzá a megkelt kovászt, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Letakarva, langyos helyre téve kelesszük meg. Ezt követően keverjük hozzá a megfőzött, szemelt zsenge kukoricát. A tükörtojássütőben hevítsük fel a maradék vajat, és a tésztából öntsünk mindegyik mélyedésbe. Mindkét oldalát süssük szép pirosra, és reszelt sajttal meghintve adjuk asztalra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése