Ads 468x60px

Pages

Kakaós torta

2196.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
12 tojás,
30 dkg porcukor,
6 dkg kakaó,
14 dkg rétes liszt,
fél csomag sütőpor,
a krémhez:
3 dl tej,
3 evőkanál liszt,
30 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
3 evőkanál mogyorókrém,
2 evőkanál kakaó,
2-3 evőkanál rum,
a díszítéshez:
tortabevonó csokoládé.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sütőport. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele, majd közepes hőmérsékleten süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk 3 lapra.  A krémhez keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliáscukorral, a mogyorókrémmel, a kakaóval és a rummal. A tejből, és a lisztből készítsünk főzött krémet, és a kétféle krémet keverjük össze. A tortát töltsük meg a krémmel, az oldalát is kenjük be, a tetejét pedig vonjuk be a csokoládéval.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése