2196.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
12 tojás,
30 dkg
porcukor,
6 dkg kakaó,
14 dkg rétes
liszt,
fél csomag
sütőpor,
a krémhez:
3 dl tej,
3 evőkanál
liszt,
30 dkg
margarin,
25 dkg
porcukor,
1 csomag
vaníliáscukor,
3 evőkanál
mogyorókrém,
2 evőkanál
kakaó,
2-3 evőkanál
rum,
a díszítéshez:
tortabevonó
csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra
a tojássárgákat a porcukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a
sütőport. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk bele, majd
közepes hőmérsékleten süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk 3 lapra. A krémhez keverjük ki a margarint a
porcukorral, a vaníliáscukorral, a mogyorókrémmel, a kakaóval és a rummal. A
tejből, és a lisztből készítsünk főzött krémet, és a kétféle krémet keverjük
össze. A tortát töltsük meg a krémmel, az oldalát is kenjük be, a tetejét pedig
vonjuk be a csokoládéval.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése