Ads 468x60px

Pages

Narancspuding

2201.

HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 dkg vaj,
8 dkg finomra őrölt mandula,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 dl tej,
3 nagy narancs,
csipetnyi só,
kevés liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a tejet a zsemlemorzsára, és hagyjuk negyedórán keresztül pihenni. Közben reszeljük le az egyik narancs héját, de úgy, hogy a fehér bundájából egy darabka se kerüljön bele, mert keserűvé válhat a puding! Ezután hámozzuk meg mind a három narancsot, és felkarikázva vágjuk kis kockákra. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a narancshéjjal, sózzuk meg, és keverjük tovább a vajjal. Ezután adjuk hozzá a darált mandulát, a tejes zsemlemorzsát és a narancskockákat, azok kicsurgó levével együtt. Végül óvatosan forgassuk bele a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kenjünk ki vajjal egy mély formát, kevés liszttel hintsük meg és simítsuk bele a pudingmasszát. Közepes hőfokon addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad. Azonnal borítsuk meleg tálra, és narancslikőrrel elkevert narancslével locsoljuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése