2201.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 dkg vaj,
8 dkg finomra őrölt mandula,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
1 dl tej,
3 nagy narancs,
csipetnyi só,
kevés liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a tejet a zsemlemorzsára,
és hagyjuk negyedórán keresztül pihenni. Közben reszeljük le az egyik narancs héját,
de úgy, hogy a fehér bundájából egy darabka se kerüljön bele, mert keserűvé
válhat a puding! Ezután hámozzuk meg mind a három narancsot, és felkarikázva vágjuk
kis kockákra. Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a narancshéjjal,
sózzuk meg, és keverjük tovább a vajjal. Ezután adjuk hozzá a darált mandulát,
a tejes zsemlemorzsát és a narancskockákat, azok kicsurgó levével együtt. Végül
óvatosan forgassuk bele a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kenjünk ki vajjal
egy mély formát, kevés liszttel hintsük meg és simítsuk bele a pudingmasszát.
Közepes hőfokon addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad.
Azonnal borítsuk meleg tálra, és narancslikőrrel elkevert narancslével
locsoljuk meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése