Ads 468x60px

Pages

Sárgabarackos lepény

2204.

HOZZÁVALÓK:
1,5 kg sárgabarack,
10 dkg vaníliás porcukor,
45 dkg liszt,
24 dkg vaj,
30 dkg porcukor,
1,5 dl tejföl,
3 tojássárgája,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 tojás,
15 dkg dióbél,
só.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk össze a lisztet, a vajat, és 12 dkg porcukrot, majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojássárgákat, csipetnyi sót és gyúrjuk tésztává. Letakarva 15-20 percig pihentessük. Nyújtsuk ki a tészta egyik felét 1/2 cm vastagságúra, és tegyük egy magas falú tepsi aljára. Villával szurkáljuk meg, és a sütőbe téve kissé süssük át. Az elősütött tésztát hintsük meg zsemlemorzsával, és egymás mellé helyezzük rá a kettéválasztott, és a vaníliás porcukor felével meghintett sárgabarackokat. Tetejére vágjunk a vékonyra nyújtott tésztából derelyevágóval ujjnyi széles szalagokat, és rácsszerűen helyezzük a barackra. Ezután kenjük meg felvert tojással, majd gazdagon szórjuk be durvára őrölt dióval. Mérsékelten meleg sütőben süssük meg, és miután kissé kihűlt, daraboljuk fel és szórjuk meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése