2200.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
2 dl tej,
1,5 dkg élesztő,
10 dkg burgonya,
3 tojássárga,
5 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
1/2 liter meggybefőtt,
vaníliás porcukor a tetejére.
ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a héjában a burgonyát,
majd meghámozva, még melegen törjük át. Dolgozzuk össze a liszttel, a vajjal, a
szétmorzsolt élesztővel, a sóval, a vaníliáscukorral és a tojássárgákkal.
Langyos helyen letakarva 1 órán keresztül pihentessük a cipóba formált tésztát.
Közben szűrjük le a meggyet és magozzuk ki. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságúra,
és egy kisméretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Mindegyik korong közepére
nyomjunk egy-egy szem meggyet. Tegyük kivajazott tepsiben egymástól két
centiméter távolságra a fánkokat, és előmelegített, forró sütőben süssük arany-barnára.
Tálaláskor rakjuk mellé a külön felforrósított maradék meggybefőttet és a
vaníliás porcukorral megszórt fánkhoz kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése