Ads 468x60px

Pages

Meggyes fánk

2200.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
2 dl tej,
1,5 dkg élesztő,
10 dkg burgonya,
3 tojássárga,
5 dkg vaj,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
1/2 liter meggybefőtt,
vaníliás porcukor a tetejére.
  

ELKÉSZÍTÉS:
Főzzük meg a héjában a burgonyát, majd meghámozva, még melegen törjük át. Dolgozzuk össze a liszttel, a vajjal, a szétmorzsolt élesztővel, a sóval, a vaníliáscukorral és a tojássárgákkal. Langyos helyen letakarva 1 órán keresztül pihentessük a cipóba formált tésztát. Közben szűrjük le a meggyet és magozzuk ki. Nyújtsuk ki a tésztát ujjnyi vastagságúra, és egy kisméretű pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. Mindegyik korong közepére nyomjunk egy-egy szem meggyet. Tegyük kivajazott tepsiben egymástól két centiméter távolságra a fánkokat, és előmelegített, forró sütőben süssük arany-barnára. Tálaláskor rakjuk mellé a külön felforrósított maradék meggybefőttet és a vaníliás porcukorral megszórt fánkhoz kínáljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése