Ads 468x60px

Pages

Borított szilvatorta

2254.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg szilva,
10 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
1 evőkanál vaníliáscukor,
3 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
3 teáskanál sütőpor,
5 dkg vágott mandula,
3 evőkanál színes cukor vagy porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a cukorral és a vaníliáscukorral. Apránként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, majd evőkanalanként adjuk a tojásos masszához. A kimagozott szilvát vágjuk apróra, és szórjuk az alufóliával bélelt, kivajazott forma aljára. Öntsük rá a tésztát, simítsuk el, és a 180 fokra előmelegített sütő közepére téve 1 órán át süssük. Kapcsoljuk le a forma szélét, és hagyjuk a süteményt 10 percig hűlni, majd borítsuk a rácsra és húzzuk le róla a fóliát. Pirítsuk a mandulát egy száraz serpenyőben világosbarnára, és miután kihűlt, szórjuk a cukorral a lehűlt sütemény tetejére.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése