2256.
HOZZÁVALÓK:
2 kg szőlő,
60 dkg cukor,
1 citrom.
ELKÉSZÍTÉS:
A szőlőt szemezd le, az
egészségtelen, nagyon puha szemeket dobd ki, a többit mosd meg alaposan, és
csepegtesd le. Rakd egy edénybe, szórj rá cukrot, és reszelj rá citromhéjat.
Kis lángon főzd forrástól számítva körülbelül egy órán át. Közben szedegesd le
róla a habot, és többször kevergesd meg. Amikor már elég sűrű, és nem habos,
szitán passzírozd át, hogy a szőlő héja és a magok ne kerüljenek a lekvárba.
Forrald fel újra a masszát, és hagyd rotyogni még jó pár percig. Töltsd a kész
lekvárt alaposan kimosott, sterilizált, felforrósított üvegekbe. Zárd le
légmentesen, és állítsd fejre tíz percre. Tedd plédek, paplanok közé két-három
napra, majd száraz, hűvös helyen tárold.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése