2257.
HOZZÁVALÓK:
37,5 dkg dióbél,
50 dkg porcukor,
2 tojás,
2 evőkanál citromlé,
30 db cukrozott dióbél.
ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át szűrőn a porcukrot és keverjük
össze a ledarált dióval. Adjuk hozzá a
felvert tojásokat, és gyúrjuk sima masszává. Tegyük sütőpapírra, terítsük le egy
másikkal, és a két papír között nyújtsuk 1 cm vastagságúra. Húzzuk a sütőlapra,
és a papírt levéve róla, vágjuk 2 centis kockákra. A porcukrot mérsékelt
hőfokon keverjük 2 evőkanál vízzel és a citromlével folyós mázzá. Kenjük meg vele
a szeleteket. Tegyük sütőbe, és résnyire nyitott ajtó mellett szárítsuk meg a
süteményt. Akkor kész, ha a tészta megszilárdult, de még ruganyos. Száradás
után a cukrozott dióbelet azonnal nyomjuk a még ragadós mázba. A felvágáshoz
használt kést mártsuk lisztbe vagy porcukorba, így nem ragad a süteménybe.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése