Ads 468x60px

Pages

Mázas diószeletek

2257.

HOZZÁVALÓK:
37,5 dkg dióbél,
50 dkg porcukor,
2 tojás,
2 evőkanál citromlé,
30 db cukrozott dióbél.

ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át szűrőn a porcukrot és keverjük össze a ledarált dióval.  Adjuk hozzá a felvert tojásokat, és gyúrjuk sima masszává. Tegyük sütőpapírra, terítsük le egy másikkal, és a két papír között nyújtsuk 1 cm vastagságúra. Húzzuk a sütőlapra, és a papírt levéve róla, vágjuk 2 centis kockákra. A porcukrot mérsékelt hőfokon keverjük 2 evőkanál vízzel és a citromlével folyós mázzá. Kenjük meg vele a szeleteket. Tegyük sütőbe, és résnyire nyitott ajtó mellett szárítsuk meg a süteményt. Akkor kész, ha a tészta megszilárdult, de még ruganyos. Száradás után a cukrozott dióbelet azonnal nyomjuk a még ragadós mázba. A felvágáshoz használt kést mártsuk lisztbe vagy porcukorba, így nem ragad a süteménybe.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése