Ads 468x60px

Pages

Francia málnás keksz (Biscuit aux framboises)

2259.

HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
12,5 dkg csokoládé,
11 dkg vaj,
10 dkg cukor,
9 dkg keményítő,
3 evőkanál tej,
2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
40 dkg málna,
30 dkg tejszín,
1 pohár tej,
10dkg cukor,
3 tojássárgája,
3 levél zselatin,
1,5 dkg keményítő,
málnalikőr.

ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat keverjük össze a tejjel és az olvasztott csokoládéval. Öntsük kivajazott formába és süssük 180 fokon 35 percig. A töltelékhez a tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt és óvatosan a forró tejet. Tegyük bele a beáztatott zselatint és a habbá vert tejszínt. Vágjuk 3 lapba a tésztát, locsoljuk meg a málnalikőrrel és töltsük meg a tejszínes krémmel és a málnával. Hűtsük legalább 3 órát.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése