2259.
HOZZÁVALÓK:
3 tojás,
12,5 dkg csokoládé,
11 dkg vaj,
10 dkg cukor,
9 dkg keményítő,
3 evőkanál tej,
2 csomag vaníliáscukor,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
40 dkg málna,
30 dkg tejszín,
1 pohár tej,
10dkg cukor,
3 tojássárgája,
3 levél zselatin,
1,5 dkg keményítő,
málnalikőr.
ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához valókat keverjük
össze a tejjel és az olvasztott csokoládéval. Öntsük kivajazott formába és
süssük 180 fokon 35 percig. A töltelékhez a tojássárgáját keverjük habosra a
cukorral, adjuk hozzá a keményítőt és óvatosan a forró tejet. Tegyük bele a
beáztatott zselatint és a habbá vert tejszínt. Vágjuk 3 lapba a tésztát,
locsoljuk meg a málnalikőrrel és töltsük meg a tejszínes krémmel és a málnával.
Hűtsük legalább 3 órát.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése