Ads 468x60px

Pages

Kakaós dióskalács

2265.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg méz,
25 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
7 tojás,
7 evőkanál kakaó,
1 marék dió,
10 dkg cukrozott narancshéj,
10 dkg mazsola,
összesen fél kiskanál fahéj és ánizs,
4 evőkanál meleg víz.

ELKÉSZÍTÉS:
3 tojássárgáját, a mézet, a vizet, a narancshéjat, a kakaót és a fűszereket verjük habosra. Adjuk hozzá a habbá vert fehérjét a liszttel váltakozva. Keverjük simára és öntsük 2-3 kizsírozott, lisztezett kalácsformába. Közepes tűzön 3/4 órát süssük. Borítsuk ki még melegen, hagyjuk hűlni, és cukormázzal díszítsük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése