2263.
HOZZÁVALÓK:
1 dl margarin,
2 dl méz,
6 tojássárgája,
2,5 dl átszitált finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
2 dl apróra vágott datolya,
2 dl durvára darált dió,
1 teáskanál vanília,
a krémhez:
4 dl igen finomra őrölt porcukor,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 tojássárgája,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál lágy vaj.
ELKÉSZÍTÉS:
Jól keverjük össze a margarint és
a mézet, majd egyenként verjük hozzá a tojássárgáját is. Szitáljuk egybe a
száraz hozzávalókat és keverjük a tojásos alaphoz. Végül adjuk az egészhez a
datolyát, a diót és a vaníliát. Egyenletesen terítsük el egy kb. 32 x 24 x 5
cm-es kizsírozott tepsiben és süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hűtsük le, és
vegyük ki a tepsiből. A maradék hozzávalókból készítsünk egyenletes keveréket,
ezzel kenjük meg a kihűlt sütemény tetejét. Tegyük kis időre a hűtőbe, hogy
könnyen rudacskákra szeletelhető legyen. Felszeletelés után a rudakat
papírszalvétával leterített tálcára tegyük - csak egy rétegben, nehogy
összeragadjanak.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése