Ads 468x60px

Pages

Mézes stangli

2263.

HOZZÁVALÓK:
1 dl margarin,
2 dl méz,
6 tojássárgája,
2,5 dl átszitált finomliszt,
1 teáskanál sütőpor,
1/2 teáskanál só,
2 dl apróra vágott datolya,
2 dl durvára darált dió,
1 teáskanál vanília,
a krémhez:
4 dl igen finomra őrölt porcukor,
2 teáskanál reszelt citromhéj,
1 tojássárgája,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál lágy vaj.

ELKÉSZÍTÉS:
Jól keverjük össze a margarint és a mézet, majd egyenként verjük hozzá a tojássárgáját is. Szitáljuk egybe a száraz hozzávalókat és keverjük a tojásos alaphoz. Végül adjuk az egészhez a datolyát, a diót és a vaníliát. Egyenletesen terítsük el egy kb. 32 x 24 x 5 cm-es kizsírozott tepsiben és süssük 180 fokos sütőben 30 percig. Hűtsük le, és vegyük ki a tepsiből. A maradék hozzávalókból készítsünk egyenletes keveréket, ezzel kenjük meg a kihűlt sütemény tetejét. Tegyük kis időre a hűtőbe, hogy könnyen rudacskákra szeletelhető legyen. Felszeletelés után a rudakat papírszalvétával leterített tálcára tegyük - csak egy rétegben, nehogy összeragadjanak.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése