Ads 468x60px

Pages

Rácsos ribizlis

2258.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
13 dkg liszt,
2 dkg étkezési korpa,
8 dkg margarin,
1 tojás,
1 evőkanál tej,
2-3 db Polisett,
ízlés szerint citromhéj,
késhegynyi sütőpor
a töltelékhez:
50 dkg ribizli,
3 dkg búzacsira,
ízlés szerint őrölt fahéj,
5-6 db Polisweet.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze alaposan a lisztet a korpával és a sütőporral, majd morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá az egész tojást, a tejben feloldott Polisettet, a reszelt citromhéjat és gyúrjuk össze, majd hideg helyen pihentessük. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki, és terítsük egy kisméretű tepsibe. Szórjunk rá 2 csapott evőkanál búzacsirát, és egyenletesen osszuk el rajta a Polisettel, fahéjjal, 4 csapott evőkanál búzacsírával összekevert ribizlit. A maradék tésztával rácsozzuk be, és előmelegített sütőben süssük világos pirosra.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése