2258.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
13 dkg liszt,
2 dkg étkezési korpa,
8 dkg margarin,
1 tojás,
1 evőkanál tej,
2-3 db Polisett,
ízlés szerint citromhéj,
késhegynyi sütőpor
a töltelékhez:
50 dkg ribizli,
3 dkg búzacsira,
ízlés szerint őrölt fahéj,
5-6 db Polisweet.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze alaposan a lisztet
a korpával és a sütőporral, majd morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá az
egész tojást, a tejben feloldott Polisettet, a reszelt citromhéjat és gyúrjuk
össze, majd hideg helyen pihentessük. A tészta kétharmadát nyújtsuk ki, és terítsük
egy kisméretű tepsibe. Szórjunk rá 2 csapott evőkanál búzacsirát, és
egyenletesen osszuk el rajta a Polisettel, fahéjjal, 4 csapott evőkanál
búzacsírával összekevert ribizlit. A maradék tésztával rácsozzuk be, és
előmelegített sütőben süssük világos pirosra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése