2264.
HOZZÁVALÓK:
8 dl hántolt zab,
2 dl kókuszreszelék,
2 dl búzacsíra,
2 dl apróra vágott mandula,
kesudió, vagy földimogyoró,
1 teáskanál fahéj,
1 teáskanál só,
1 dl salátaolaj vagy finom
napraforgóolaj,
2 dl méz,
1 teáskanál vanília.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy nagy vas serpenyőben jól
keverjük össze a zabot, a kókuszreszeléket, a búzacsírát, a diót, a fahéjat és
a sót, egyengessük el, majd tegyük félre. Egy keverőtálban készítsünk egynemű
keveréket az olajból, a mézből és a vaníliából. Ezt öntsük a száraz keverék
tetejére és keverjük bele. 180 fokon süssük 25 - 30 percig, sütés közben
ötpercenként jól kavarjuk meg. A forró keveréket öntsük egy kivajazott, kb. 25
x 35 cm-es tepsibe és egyenletesen sajtoljuk bele és hagyjuk kihűlni. Kihűlés
után borítsuk ki onnan és vágjuk fel rudacskára.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése