Ads 468x60px

Pages

Csokoládés baracksütemény

2253.

HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
15 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg cukor,
15 dkg főző- vagy étcsokoládé,
3 evőkanál rétesliszt,
csipetnyi só,
a tetejére:
1 literes üveg sárgabarackbefőtt,
3 evőkanál sárgabaracklekvár,
5 dkg reszelt étcsokoládé,
a tepsi kenéséhez 3 dkg vaj és kevés liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat a vajjal és a cukorral, majd adjuk hozzá a gőzön felolvasztott, de már nem meleg csokoládét. Sózzuk meg, és felváltva adjuk bele a réteslisztet meg a tojásfehérjékből vert kemény habot. Kenjünk ki egy közepes nagyságú tepsit a vajjal, hintsük meg kevés liszttel, majd a tésztamasszát simítsuk bele. Tegyük előmelegített, forró sütőbe, és közepes lángon tűpróbáig süssük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni. Kenjük rá a vízzel hígított sárgabaracklekvárt, és magházával lefelé fordítva helyezzük rá sorban a lecsöpögtetett sárgabarack befőttet, ezután pedig szórjuk meg a reszelt csokoládéval. Kis kockákra vágva kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése