2253.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
15 dkg vaj vagy margarin,
12 dkg cukor,
15 dkg főző- vagy étcsokoládé,
3 evőkanál rétesliszt,
csipetnyi só,
a tetejére:
1 literes üveg sárgabarackbefőtt,
3 evőkanál sárgabaracklekvár,
5 dkg reszelt étcsokoládé,
a tepsi kenéséhez 3 dkg vaj és
kevés liszt.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tojássárgákat
a vajjal és a cukorral, majd adjuk hozzá a gőzön felolvasztott, de már nem
meleg csokoládét. Sózzuk meg, és felváltva adjuk bele a réteslisztet meg a
tojásfehérjékből vert kemény habot. Kenjünk ki egy közepes nagyságú tepsit a
vajjal, hintsük meg kevés liszttel, majd a tésztamasszát simítsuk bele. Tegyük
előmelegített, forró sütőbe, és közepes lángon tűpróbáig süssük. Hagyjuk a
tepsiben kihűlni. Kenjük rá a vízzel hígított sárgabaracklekvárt, és magházával
lefelé fordítva helyezzük rá sorban a lecsöpögtetett sárgabarack befőttet, ezután
pedig szórjuk meg a reszelt csokoládéval. Kis kockákra vágva kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése