2255.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
60 dkg liszt,
10 dkg cukor,
4 tojás,
2 dkg cukor,
a habhoz:
25 dkg cukor,
6 tojásfehérje,
1 csomag vaníliáscukor,
csokoládémáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojások
sárgájával, a tojások habjába tegyünk még 2 dkg cukrot, és azzal verjük tovább,
végül adjuk hozzá a lisztet, és egy papírral bélelt tepsiben süssük meg. Miután
kihűlt, a következő habot tegyük rá: főzzünk a cukorból és 2 evőkanál vízből
szirupot, ezt forrón a tojásfehérjék kemény habjába öntve, főzzük sűrűre folytonosan
verve forró gőzön, a gőzről levéve verjük tovább, és langyosan kenjük a
tésztára. keverjünk bele vaníliáscukrot. Miután kihűlt, vonjuk be csokoládémázzal.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése