2286.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás,
1/2 kg liszt,
1 dkg cukor,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 dl tejföl,
1 csomag sütőpor,
12 dkg vaj.
fahéj,
alma, gyümölcsíz,
vaníliás porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze alaposan az egész
tojásokat a liszttel, a cukorral, a sütőporral, a tejföllel, a vaníliáscukorral,
és a vajjal, majd hideg helyen pihentessük. Nyújtsuk ki a tésztát 3 lappá. Nagyobb
tepsiben az első tészta lapra szórjunk szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a
második rétegre pedig kenjünk valamilyen gyümölcsízt, majd fedjük be a harmadik
lappal. Kihűlés után szeleteljük és szórjuk meg vaníliás porcukorral.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése