2288.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
1 csomag sütőpor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
2 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
30 dkg darált mák,
15 dkg cukor,
1 citrom,
mazsola,
szilvalekvár,
csokimáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a lisztet a
porcukorral, a margarinnal, a sütőporral, a tejföllel, a habosra vert tojással,
és a vaníliáscukorral, majd a tésztát tegyük kis időre a hűtőbe. A töltelék
elkészítéséhez keverjük össze a darált mákot a cukorral, a citrom lereszelt héjával,
és ízlés szerint mazsolával. Osszuk a tésztát 3 részre, fektessük a tepsire az
egyik lapot, kenjük meg szilvalekvárral, szórjuk meg a mákos töltelékkel. Erre
borítsunk egy másik lapot, kenjük meg lekvárral, szórjunk rá mákot, és borítsuk
be a harmadik lappal. Kenjük meg tejszínnel vagy tojás sárgájával, szurkáljuk
meg villával, és előmelegített sütőben süssük meg. Csokimázzal vonjuk be a
tetejét.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése