2289.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
2 dkg mazsola,
1 dkg reszelt narancshéj,
1 dkg reszelt citromhéj,
2 dkg apróra vágott cukrozott
gyümölcs,
csipetnyi só,
5 dkg baracklekvár,
cukormáz.
ELKÉSZÍTÉS:
Az elmorzsolt élesztőt keverjük össze a
liszt felével, a tej kétharmadával és 25-30 percig kelesszük, majd gyúrjuk
össze alaposan az összes többi hozzávalóval. Egy kizsírozott kuglófformát lisztezzünk
ki, tegyük bele a tésztát úgy, hogy az a formát kétharmad magasságig töltse ki.
Langyos helyen kelesszük meg, és 180° fokos sütőben süssük meg. Miután kihűlt, borítsuk
ki a formából, kenjük beforró baracklekvárral, hűtsük le, és olvasztott
cukormázzal öntsük le. Cseresznyével és mandulával díszíthetjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése