Ads 468x60px

Pages

Zserbó kuglóf

2289.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
15 dkg vaj,
3 dkg porcukor,
2 tojássárgája,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tej,
2 dkg mazsola,
1 dkg reszelt narancshéj,
1 dkg reszelt citromhéj,
2 dkg apróra vágott cukrozott gyümölcs,
csipetnyi só,
5 dkg baracklekvár,
cukormáz.

ELKÉSZÍTÉS:
Az elmorzsolt élesztőt keverjük össze a liszt felével, a tej kétharmadával és 25-30 percig kelesszük, majd gyúrjuk össze alaposan az összes többi hozzávalóval. Egy kizsírozott kuglófformát lisztezzünk ki, tegyük bele a tésztát úgy, hogy az a formát kétharmad magasságig töltse ki. Langyos helyen kelesszük meg, és 180° fokos sütőben süssük meg. Miután kihűlt, borítsuk ki a formából, kenjük beforró baracklekvárral, hűtsük le, és olvasztott cukormázzal öntsük le. Cseresznyével és mandulával díszíthetjük.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése